Op 19 juli omstreeks 14.30 uur lokale tijd in het Caribisch gebied, dat is 20.30 uur in Nederland, is de NH90 boordhelikopter van het stationsschip Zr.Ms. Groningen, aan het einde van een kustwachtpatrouille, op zo’n 12,5 kilometer uit de kust van Aruba, te water geraakt. Twee van de vier bemanningsleden zijn hierbij om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger, luitenant ter zee der tweede klasse oudste categorie Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator, luitenant ter zee der tweede klasse oudste categorie Erwin Warnies.

Dit zijn hun In Memoriams

In Memoriam Christine Martens

In Memoriam Erwin Warnies

Hun stoffelijke overschotten zijn geborgen en zijn zaterdag 25 juli omstreeks 13.00u in Nederland aangekomen en na een korte ceremonie aan de nabestaanden overgedragen.

Zie eerbetoon op Hato en Vliegbasis Eindhoven zoals door Defensie vastgelegd:
https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2020/07/25/defensie-draagt-lichamen-christine-en-erwin-over-aan-families
Zie Eerbetoon op Vliegbasis Eindhoven voor militairen die omkwamen bij ongeluk Aruba zoals door de NOS vastgelegd:
https://nos.nl/l/2341795

Verschillende instanties onderzoeken de toedracht van het ongeval. Het toestel heeft lang genoeg aan de oppervlakte gedreven om de zwarte doos met vluchtgegevens eruit te halen. Nu is het naar de bodem gezonken, het is daar ongeveer 1 km diep.

Update 7 augustus:
Inspectie: waarschijnlijk geen technisch probleem bij gecrashte helikopter
https://nos.nl/l/2343218

Onze vrijwilligers zijn geschokt door het overlijden van deze MLD’ers. Namens hen zijn de condoleances aangeboden aan de groepsoudste van de MLD, de commandant van 860sq, de commandant van Zr.Ms. Groningen. Uiteraard is ook het condoleanceregister van het MVKK getekend. De MLD heeft 38 jaar geen dodelijke ongelukken gekend.

U kunt de ontwikkelingen volgen op:

https://www.defensie.nl/actueel en op de sociale media als Facebook en Twitter.De helikopter in betere tijden op MVKK